MIN
HISTORIE

Jeg heter Marius Enerhaugen og er 37 år. Det var i 19-20 årene jeg først kjente at det var noe galt med ryggen min. Det kjentes ut som smertene kom og gikk uten mønster. Jeg var veldig anspent og spenningene preget meg tungt. Jeg ble stivere og stivere. Humøret og personligheten min endret seg mot det mørkere. Jeg var ofte hos fastlegen til MR, røntgen, sykehus og tverrfaglige behandlere. De fant aldri noe galt ved meg, noe som var både vondt og frustrerende. Jeg følte meg verken sett eller hørt. Noe som ble veldig forsterket fra barndommen. Jeg trodde det var meg det var noe galt med. Jeg kjempet mer enn noensinne for å holde maskene oppe for å vise at jeg hadde det bra, og at jeg var bra nok. Jeg hadde ingen medfølelse eller forståelse for meg selv og var avhengig av andres bekreftelser for å føle meg noenlunde levende.  

Det er noe hellig og vakkert med mennesker som våger å være ærlig og utrykke sine følelser. Det gagnet meg aldri fra barndommen og være meg selv, så derfor fortsatte jeg å være den personen jeg trodde at andre ville at jeg skulle være. Det var det tryggeste for meg. Psyken min ble dårlig, jeg bar følelsene på skjortekragen, og selvmedisineringen fungerte ikke som det engang gjorde.

Jeg var lost. Jeg hatet meg selv og hadde lenger ingen drivkraft til å gå i noen som helst retning over tid. De fysiske smertene ble psykiske, og de påvirket hverandre gjennom utallige depresjoner. Jeg var litt over 30 år før jeg fikk diagnosen Bekhterev. Jeg var utrolig lettet og glad for diagnosen. Det var godt å endelig bli hørt.

Men... Da jeg var 33 år hadde jeg en ekstremt smertefull periode på en måneds tid. Jeg var sengeliggende og klarte nesten ikke røre meg. Det eneste som ga meg fri fra smerten var en annen sensorisk smerte som jeg fikk på spikermatten (shakti matten). Jeg hadde akkurat sluttet med selvmedisinering, så jeg var nødt til å finne på noe. Jeg klippet opp matten og lagde et belte av den. Det var helt utrolig hvordan spenningene i kroppen ga slipp og jeg kunne bevege meg på en måte jeg ikke engang gjorde på mine beste dager.

Fra den dagen har jeg jobbet kontinuerlig for at ZpikesTape skulle bli det det er i dag. Noe helt annet enn et belte med pigger, noe langt mer spennende og virkningsfullt. Veien blir til mens man går den, og jeg er sinnsykt stolt av min. ZpikesTape er et nytenkende produkt innen smertelindring, kvalmelindring og søvn. Nå hviler mye av reisen videre på deres skuldre, men jeg skal hvertfall gjøre alt i min makt for og nå ut til så mange som mulig, så dette fantastiske produktet kan få sitt eget liv gjennom dere.  Fordi dere fortjener det!

Marius Enerhaugen

Anders Ellingsberg

Erik R. Kløvstad

Alexander Naglestad